понеділок, 7 лютого 2022 р.

Інформаційний марафон "Дбаємо про фізичне здоров'я та психологічний імунітет"

З 7 до 11 лютого у нашому закладі триває інформаційний марафон "Дбаємо про фізичне здоров'я та психологічний імунітет" 

Сьогодні розглянемо таке поняття як «психологічний імунітет» - загальну стійкість людини переносити складнощі з найменшими внутрішніми душевними втратами. Якщо людина має розвинений психологічний імунітет, вона простіше переживає складні події.

Цікавий факт: психологічний імунітет, як і біологічний, можна посилювати.

Перш за все, важливо навчитися піклуватися про себе. Розглянемо більш детально, що це означає.

1️. Розуміти, виявляти, визнавати та задовольняти свої базові потреби - спати, їсти, відчувати безпеку.

2️. Проаналізувати та виявити свої больові точки,  з якими вам складно справлятися. Це можуть бути як побутові, так і емоційні або фінансові труднощі. Треба вирішити, що можна зробити з ними зараз, а чому можна запобігти у майбутньому. 

3️. Адаптуватися. Адаптація є природним процесом, який оптимізує функціонування у мінливих умовах сьогодення. Тому зрозуміти, що саме нам заважає адаптуватися, і на що людина може вплинути, а на що не може – буде більш корисним для цього процесу.

4️. Займатися профілактикою хвороб, пов’язаних з неправильним способом життя. Збалансоване харчування, фізична активність, мінімізація стресів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

День інтеркультурності

В рамках декадника толерантності, сьогодні говоримо про інтеркультурність...  Що ж це таке???  Інтеркультурність – це розуміння того, що різ...